Låt mig presentera en blandning av Konjak och Tequila! 


Japp ni läste rätt. Jag har blandat dessa två pga av att bägge är hälsotestade och fria från de Pudelsjukdomar man kan testa för. NE (Neonatal Encephalopathy with seizures), DM (Degenerative Myelopathy), prcd-PRA(Progressive Rod Cone Degeneration) och von Willebrands Disease typ 1.


Konjak fyller 10 år i år och är hälsan själv. Tål att äta allt. Matrester, torrfoder, färskfoder, ägg, osv. Ingen klåda eller diarreer. Tequila fyller 4 år iår och det är exakt lika med henne. Hon har tom ätit kaffesump utan att blivit sjuk. Sådant värdesätter jag.


De är smarta familjehundar som älskar att vara med oavsett hemma, hundkurs, hotell, zoobutik, med matte på jobbet, åka bil, bli badade, klippta, borstade inga problem för dessa.

För det mesta klipper jag dem kort och badar ofta. Trivs med den äldre generationen, mina barn och barnbarn. Konjak är född hos oss 2013 och därför är det extra roligt för mig att få bevara hans gener. Detta är Konjaks sista kull här hos oss. Därför kommer 2 tikar att stanna i kenneln. Tequila skall med största sannorlikhet inte ha fler än dessa 8 valpar heller. Samarbetar lite lätt med Kennel Malemi och där har Tequilas kullsyster redan haft 20 valpar så jag känner mig nöjd med dessa <3


Fint bett och friska tänder på bägge föräldrarna.


Båda har anlag för Phantom/Tan Points och Sobel. Tequila har två KB därför så därför syns det inte på dessa valpar. Anlagen kommer finnas där. 0% inavel vilket jag också tycker är viktigt för mina framtida avelshundar. Samt OBS!! alla valparna bär anlag för Parti/Piebald alltså deras valpar kan se ut som Mamma om man väljer en hane med de anlagen. Så dessa valpar är inget för de som vill eventuellt avla enfärgade pudlar för utställning. Dessa teckningar är i dags dato diskvalifiserande fel på utställning. En hund på utställning i Sverige får inte ha dessa färger/tecken. De får däremot registreras i Svenska Kennelklubben (SKK) och jag följer allt vad SKK kräver med hälsotest och ålder osv. 


Vill man läsa mer om Mamma Tequila så kan man göra det på hennes sida. Samma gäller Konjak på hans sida. Sedan finns det mer info på SKKs avelsdata på bägge.


Valparna är födda svarta. 3 stycken med små vita tecken som troligen kommer växa bort.


Kommer lägga upp bilder eftersom här, men lägger in lite på Mamma/Pappa för att ni skall få en liten inblick. Vi tar i våra valpar varje dag. Vi använder 12 stegs program. Att de skall ha upplevt 12 underlag, smakat på 12 saker, ätit på 12 platser osv osv.